Flevoland Slimmer

Een jaar lang samen optrekken en aan leuke vraagstukken werken


Samen optrekken

De Provincie Flevoland wil samen met andere overheden binnen de Provincie optrekken om open data tot een waardevol instrument in de regio te maken. Het Waterschap Zuiderzeeland en de Gemeenten Almere en Lelystad nemen eveneens deel.

Een jaar lang in context werken met en aan open data

Gedurende een jaar werken we met alle vier organisaties samen om een gerichte casus met open data te realiseren. In elk van de deelnemende organisaties zijn sessies gehouden om interessante vraagstukken waar beleidsmedewerkers aan werken op te halen. Daaruit worden samen met de open data / informatiemensen van die organisaties die vraagstukken geselecteerd waar open data een ondersteunende rol kan spelen. In de loop van bijna een jaar wordt vervolgens aan de uitvoering daarvan gewerkt, relevante data gepubliceerd op een gezamenlijk platform, en potentiële hergebruikers van die data benaderd. Ervaringen worden gedeeld tussen de deelnemende organisaties.

Zoeken naar de energie

Open data is niet altijd even sexy. We zijn dan ook met de deelnemers op zoek naar casussen waar de betrokken mensen enthousiast van worden en dus tijd willen besteden aan de realisatie.


Deze opdracht wordt in opdracht van Provincie Flevoland, Gemeente Almere, Gemeente Lelystad en Waterschap Zuiderzeeland uitgevoerd door Frank Verschoor, Jochem van den Berg, (eerder ook: Johan Lise en Chantal Roberts).

Company Details

The Green Land B.V.

Visiting address:
Kobaltweg 38
3542 CE Utrecht
The Netherlands

Company registration / KvK 60858184
VAT/BTW NL-854090770B01

Follow us on Twitter: @GreenLand_OD